New Japan Pro Wrestling

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
New Japan Pro Wrestling
Дата заснування1972
СпеціалізаціяПрофесійний реслінг
РозташуванняМінато, Токіо, Японія
ЗасновникАнтоніо Інокі
Власник(и)Наокі Суґабаяші
Офіційний вебсайтNJPW

New Japan Pro Wrestling — головна професійна федерація реслінгу в Японії, яку в червні 1972 році заснував Антоніо Інохі. У 2005 році Інохі продав компанію одному з найбільших розробників комп'ютерних ігор Yuke's. New Japan Pro Wrestling транслюється по ТБ на телеканалі TV Asahi, а також є другою федерацією професіонального реслінгу за відвідуваністю у світі після World Wrestling Entertainment (WWE). Від початку створення (у 1972 році) і по 1986 р. New Japan Pro Wrestling входила до National Wrestling Alliance. NJPW відома своїм співробітництвом з ММА та іншими професійними промоушенами реслінгу, як-от World Wrestling Entertainment, World Championship Wrestling, Total Nonstop Action Wrestling, WAR, Ring of Honor, Pride Fighting Championships і Jersey All Pro Wrestling. Найбільша реслінг-подія, яку організовує NJPW називається «Королівство Реслінгу» і проходить 4 січня в Tokyo Dome.

Чемпіонства NJPW

[ред. | ред. код]
Назва титулу Чемпіон Дата виграшу Примітки
Чемпіонство світу IWGP у важкій вазі САНАДА 8 квітня 2023 Переміг Казучіку Окаду на шоу «Sakura Genesis 2023»
Чемпіонство IWGP у напіввайжкій вазі Хірому Такахаші 4 січня 2023 Переміг Тайджі Ішіморі, Ель Десперадо та Мастера Вато на шоу «Wrestle Kingdom 17»
Чемпіонство Сполучених Штатів IWGP у важкій вазі Вілл Оспрей 25 червня 2023 Переміг Кенні Омегу на шоу «Forbidden Door 2023»
Чемпіонство NEVER у відкритій вазі Девід Фінлі 3 травня 2023 Переміг Тама Тонгу на шоу «Wrestling Dontaku 2023»
Світове Чемпіонство Телебачення NJPW Зак Сейбр мл. 4 січня 2023 Переміг Рена Наріту в фіналі турніру за чемпіонство на шоу «Wrestle Kingdom 17»
Чемпіонство STRONG у відкритій вазі Едді Кінгстон 5 липня 2023 Переміг КЕНТУ на шоу «STRONG Independence Day - День 2»
Жіноче чемпіонство IWGP Маю Іватані 23 квітня 2023 Пермогла Мерседес Моне на шоу «Stardom All-Star Grand Queendom»
Жіноче чемпіонство STRONG Джулія 5 липня 2023 Перемігла Віллоу Найтінгейл на шоу «STRONG Independence Day - День 2»
Командне чемпіонство IWGP Bishamon (Хіроокі Гото та ЙОШІ-ХАШІ) 4 червня 2023 Перемогли House of Torture (EVIL та Юджіро Такахаші) та United Empire (Аарон Хенаре та Грейт-О-Хан) на шоу «Dominion 6.4 In Osaka-Jo Hall»
Командне чемпіонство IWGP у напівважкій вазі Bullet Club War Dogs (Кларк Коннорс та Дрілла Молоні) 4 липня 2023 Перемогли Catch 22 (Франческо Акіра та TJP) на шоу «STRONG Independence Day - День 1»
Командне чемпіонство STRONG у відкритій вазі Bullet Club War Dogs (Алекс Коуглін та Гейб Кідд) 4 липня 2023 Перемогли Bishamon (Хіроокі Гото та ЙОШІ-ХАШІ) на шоу «STRONG Independence Day - День 1»
Командне чемпіонство тріо NEVER у відкритій вазі CHAOS (Казучіка Оката, Томохіро Ішіі) та Хіроші Танахаші 3 травня 2023 Перемогли Strong Style (Ель Десперадо, Мінору Сузукі та Рена Наріту) на шоу «Wrestling Dontaku 2023»

Турніри в NJPW

[ред. | ред. код]
Турнір Останній переможець Дата перемоги Примітки
G1 Climax Кота Ібуші 12 серпня 2019 Переміг Джея Ваятта у фіналі турніру
World Tag League FinJuice (Джуіс Робінсон та Девід Фінлі) 8 грудня 2019 Перемогли Los Ingobernables de Japon (Зло та Санада) в останньому матчі блоку
New Japan Cup Казучіка Окада 24 березня 2019 Переміг Санаду у фіналі турніру
Best of the Super Juniors Вілл Оспрей 5 червня 2019 Переміг Шінго Такагі у фіналі турніру
Super Junior Tag League Roppongi 3K (Шо Танака і Йохей Камацу) 3 листопада 2019 Перемогли Suzuki-gun(Ель Десперадо та Йошінобу Канемару) у фіналі турніру на шоу «Power Struggle»
Super J-Cup Ель Фантасмо 25 серпня 2019 Переміг Драгон Лі в фіналі турніру
Young Lion Cup Карл Фредерікс 22 вересня 2019 Переміг Шота Уміно в останньому матчі блоку на шоу «Destruction in Kobe»

Посилання

[ред. | ред. код]